Erotikon Kiállítás 2007 – Győr

Szeged után Győrbe költözött az erotikus cirkusz, ezúttal a görögdinnye méretű melleket viselő Sabrina Sabrok nélkül. Helyette ott volt viszont Maya Gold, mint sztárvendég, de szerintünk eléggé elbújt, eldugták, szóval sokat nem láttuk sajnos. A nap végén ő zárta az előadások sorát, de amúgy eldedikálgatott a standján.

A három nagy közül ismét kizárólag Kovi csapata, a LUXX Video jelent csak meg komolyabb formában. A Fókusz Videó csak egy kis standon árult megint, a Tom Média pedig feltételezhetően a saját rendezvényére összpontosít. A kisebb kiállítók sem érezték úgy, hogy akkor nekik most el kellene foglalni ezeket a helyeket, így meglehetősen szellős volt az egyébként méretes csarnok. LUXX-éknál a szegedi csapat fogadott minket és a közönséget, jelesül Judy Nero, Nikki Rider és Lora Craft. Délután hat körül viszonyla csekély érdeklődés közepette kezdtek neki műsorozni a belső színpadukon, de végülis elmondhatták, mindenki őket nézte, aki csak ott volt. Ezek a performance-ok azonban annál kedélyesbbre sikeredtek. A pult túloldalán feltűntek már ismerős arcok is, akikkel korábbi pornószínházas akciókban már találkoztunk, ugyanilyen lelkesen dokumnetálták az eseményeket akkor is. Judy Nero szólózott, Niki és Lora azonban egymást szórakoztatták, nameg a nézőket.
A nagyszínpadi műsorok előtt körülnézve rábukkantunk a Machomedia-pornófórum egyik újdonsült topic-múzsájára, Hypercicára, aki szexshop hostess-ként tengette idejét éppen. Találtunk még erotikus festménygyűjteményt is, aztán a már Szegeden megismert LUXX Karaoke Band , alias Judy Nero, Rácz Linda éa Fazsu szolgáltattak hallgatnivalót.

Este nyolckor a Pegazus lányok nyitották a főműsort, ezúttal csak kettesben. Természetesen az esélyegyenlőség jegyében megint volt chippendale-show is a hölgyek örömére. Mészáros Dóri indiánlányként mutatta be népének tüzesvízhez fűződő viszonyát, elég sajátos szemszögből. Először tüzet fújt, aztán látványosan oltotta magát vízzel. Lehet, hogy beperelte valaki a Szegeden lefröcskölt közönség soraiból? Őt követte egy-két noname produkció, amit nemigazán értünk, hiszen valami művésznevet biztosan lehetett volna találni a fellépőknek. Annál biztosan jobbat, mint a “Vibrátor-show” és a “Live-show”. Rácz “FBI” Linda hozta a formáját, majd következett az este legkomolyabb műsora Judy Nero-val és egy önként jelentkező fiatalemberrel, aki már előre jelezte igényét egy kis színpadi együttműködésre. Judy “Catwoman” Nero mindent be is vetett, amolyan Spermswap módra szájból etette tejszínhabbal, pinából kihúzott láncra fűzte a fogsorát, szóval gazdagon elszórakoztatta. Nikki “The Pirate” Rider is jól “levizelte” a népet, Lora “Mary Poppins” Craft pedig újfajta aspektusból szemléltette a filmszereplőben rejlő lehetőségeket. Maya Gold zárta a napot egy hibrid show-al, ami egyaránt tartalmazott Piroska feeling-ű, valamit misztikus-keleties elemeket egyaránt.

Zárógondolatként annyit még elmondanánk, kíváncsian várjuk, meddig amortizálódik még a hazai erotikus kiállítás iparág? Mert egyértelmű, hogy a rendezvények színvonala – legfőképpen a résztvevők számának drasztikus csökkenése miatt – folyamatosan süllyed, a látogatottsággal karöltve. Az jó, hogy mi szívesen elmegyünk, fotózunk, tudósítunk, találkozunk ott ismerősökkel, de azért ne feledjük, ez egy szolgáltatás és üzlet is egyben. És egyre inkább igazolódni látszik az a gyanúnk, hogy a kínálat überelni fogja a keresletet.